Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رییس سازمان صدا و سیما خواستار تهیه و پخش برنامه هایی با رویکرد هشدار و اطلاع‌رسانی جرایم اینترنتی شد.

به گزارش ایران اکونومیست، متن نامه مجتبی توانگر نماینده تهران و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به جبلی رییس سازمان صدا و سیما به شرح زیر است:

«جناب آقای دکتر جبلی

ریاست محترم سازمان صداوسیما

موضوع: مطالبه‌ی آگاه‌سازی و آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی در مورد کلاهبرداری‌های اینترنتی از صداوسیما

با سلام؛

احتراماً به استحضار می‌رساند در سال‌های گذشته بخش عمده‌ی پرونده‌های کثیرالشاکی قوه‌ی‌ قضاییه، مستقیم و غیرمستقیم مربوط به اینترنت و فضای مجازی بوده است؛ این درحالی است که متأسفانه نهادهای مسئول برای بالا بردن سطح آگاهی مردم از طریق آموزش و هشدار در برابر تهدیدات جدید کلاهبرداری‌های اینترنتی، آن طور که شایسته است، عمل نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوربختانه تبعات تلخ تشکیل چنین پرونده‌هایی دامنگیر هزاران خانواده‌ی ایرانی شده و هزاران میلیون دلار پول کشورمان توسط این گروهک‌های کلاهبردار از ایران خارج گردیده است. در ادامه به بخشی از عناوین این پرونده‌ها به‌همراه برآوردی از خسارات مالی‌ای که به مردم وارد کرده‌اند، اشاره‌ می‌شود:

پرونده رقم کلاهبرداری
پرونده‌ی کلاهبرداری کثیرالشاکی یونیک فاینانس بیش از پنج میلیارد دلار با هزاران قربانی که همچنان باز است.
پرونده‌ی کلاهبرداری کثیرالشاکی شرکت بادران با ارائه‌ی توکن کینگ مانی بیش از هفت هزار میلیارد تومان
پرونده‌ی کلاهبرداری کثیرالشاکی شرکت آمیتیس سه هزار میلیارد تومان
پرونده‌ی کلاهبرداری صرافی کریپتولند و توکن BRG هزار و پانصد میلیارد تومان
پرونده‌ی سکه‌ی ثامن گردش مالی هزار و هفتصد میلیارد تومان
پرونده کثیرالشاکی دسیسه‌ی پانزی آی‌ماینر هفت میلیون دلار
پرونده کثیرالشاکی دسیسه‌ی پانزی همیار ماینر -

براساس گزارش رئیس پلیس فتا، فرماندهی انتظامی کل کشور (فراجا)، پرونده‌های کلاهبرداری در حوزه‌ی رمزارزها در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۸۰٪ رشد داشته است. در خبری دیگر به نقل از پلیس فتا ماهیانه ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه‌ی رمزارز از مردم دزدی می‌شود. بر اساس بررسی کانال مستقل جرایم سایبری وب‌آموز، تنها روزانه 10 پروژه‌ی جدید کلاهبرداری دسیسه‌ی پانزی در ایران رصد می‌شود و این رقم رو به افزایش است. متأسفانه به دلیل عدم آگاهی و هوشیاری کافی عمومی، بسیاری از پروژه‌های کلاهبرداری، ممکن است سال‌ها در جریان باشد و سرمایه‌ی مردم را به یغما ببرد. درادامه برخی از پروژه‌هایی که هم‌اکنون گردانندگان آن‌ها در خارج از کشور(عمدتاً در کشورهای همسایه) و به‌صورت مجهول‌الهویه و دور از چتر دستگاه قضایی فعال هستند، معرفی می‌شود:

پرونده میزان خروج سرمایه از کشور
پروژه‌ی کلاهبرداری دسیسه‌ی پانزی «اوربیت نتورک» بیش از 97 میلیون دلار
پروژه‌ی کلاهبرداری دسیسه‌ی پانزی «کلودماین پرو» بیش از 110 میلیون دلار
پروژه‌ی کلاهبرداری دسیسه‌ی پانزی «Tmon و Qoojpn» بیش از 120 میلیون دلار

در بسیاری از این پروژه‌ها حتی اطلاعاتی از تعداد قربانیان احتمالی و میزان سرمایه‌ای که از آنها کلاهبرداری شده، در دسترس نیست؛ مانند پروژه‌های کلاهبرداری دسیسه‌ی پانزی وایزلینگ، AiTrade، یونیفاندز، رویان اینوست، ایران‌ترید کوین، مستردیجی کوین، آریا کوین، Otto، نیوسنتری، بیکسبی کوین، ایمپرو سلوشن، کوین هش و جنرال تریدینگ.

با توجه به اهمیت و گستره‌ی این نوع کلاهبرداری‌های اینترنتی، از آن رسانه محترم، در راستای تحقق اهداف مطالبه‌گری -که شعار بسیاری از مردم و مسئولان کشور است- تقاضا دارم برنامه‌ای «ثابت» و در «زمان مناسب» با رویکرد آموزش، پیشگیری، هشدار و اطلاع‌رسانی جرایم اینترنتی تهیه و در صداوسیما پخش شود.

مجتبی توانگر

رئیس کمیته دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس»

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: رییس صداوسیما ، مجلس یازدهم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رییس صداوسیما مجلس یازدهم میلیارد تومان پرونده پرونده ی کلاهبرداری اطلاع رسانی میلیون دلار پرونده ها پروژه ها پروژه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۳۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس

سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: یکی از خواننده‌های مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکه‌های اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان می‌کند.

این مقام انتظامی بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ تحقیقات خود را آغاز کردند و در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر دنبال کننده با سوءاستفاده از جایگاه اجتماعی و محبوبیت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بی بضاعت از کاربران کلاهبرداری می‌کند.

وی افزود: کارآگاهان سایبری پلیس فتا پایتخت با بهره گیری از روش‌های علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق شمال تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.

سرهنگ معظمی گودرزی بیان داشت: مجرم در تحقیقات به‌عمل‌آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد، وی همچنین انگیزه خود را کسب مال نامشروع و مطرح شدن در فضای مجازی عنوان کرد.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: به طور معمول افراد سودجو با استفاده از بستر شبکه‌های اجتماعی و هویت‌های مجازی جعلی که با جذابیت‌های ظاهری اغواکننده آراسته شده اقدام به فریب قربانیان خود کرده و از جملات زیبا و فریبنده برای رسیدن به نیت شوم خود استفاده می‌کنند لذا هموطنان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می‌توانند موضوع را از طریق مرکز فوریت‌ها سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir گزارش کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی هواشناسی در استان زنجان صادر شد
  • گزارش برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» از اوضاع غزه
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • تماس تلفنی برای بیمه شدن کلاهبرداری است
  • کلاهبرداری اینترنتی خودش را خواننده سرشناس جا زد
  • خلجی: استان تهران یکی از استان‌های محروم است
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • «جام جم» باز هم تولید می‌شود
  • یکی از روش‌های نوین در پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است